12月3日(木) |
9:30−9:35 |
Opening remarks: Narifumi Tachimoto 9:35-9:40 |
9:35−9:40 |
Introduction: Okumiya Kiyohito |
9:40−10:55 |
Session 1 Physiological adaptation to high-altitude environments
人はどうして"高地"に住むようになったのか? −医学生理的適応
Kozo Matsubayashi, Ge Ri Li, Kuniaki Otsuka
(Moderator: Kiyohito Okumiya) |
11:00−12:40 |
Session 2 Cultural and ecological aspects of high-altitude environments
人はどうして"高地"に住むようになったのか? −文化・生態的適応
Shinya Takeda, Akiyo Yatagai, Sonam Jorgyes, Tetsuya Inamura,
(Moderator: Masayoshi Shigeta)
|
12:40−14:00 |
LUNCH
Luncheon seminar (13:00-13:30) Cultural and Biological Importance of the Himalayan Fermented Foods Jyoti Prakash Tamang
ランチョンセミナー:ヒマラヤの発酵食品の文化・生物学的意義 |
14:00−15:45 |
Session 3 Medical reports from Ladakh, Qinghai and Arunachal
医学報告:ラダック、青海、アルナーチャルより
Motonao Ishikawa, Shun Nakajima, Reiko Hozo, Yumi Kimura, Dani Duri, Yasuko Ishimoto
(Moderator: Kozo Matsubayashi) |
15:50-17:05 |
Session 4 Reports from the scene: problems facing residents
現地の視点から:住民の直面する問題
Rinchin Tsering & Yasuyuki Kosaka, Biruh Alemu, Kazuo Ando (Moderator: Tetsuya Inamura) |
12月4日(金) |
9:00−10:40 |
Session 5 Changing lifestyle and human well-being
変化するライフスタイルと、人の健康と幸福
Kiyohito Okumiya, Patricia Garcia, Tsering Norboo, Toshihiro Tsukihara
(Moderator: Shinya Takeda) |
10:45−11:55 |
Free Discussion: Challenges for the future in the highlands
総合討論:高地の未来への挑戦
(Modelator: Toshihiro Tsukihara) |
11:55−12:00 |
Closing remarks: Kiyohito Okumiya
|